Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közleményben leszögezik: a tulajdonos bízik az Erste Bank Hungary Zrt. menedzsmentjében és abban, hogy a magyarországi leányvállalat megújulását célzó üzleti stratégia sikeres megvalósításával a bank belátható időn belül ismét nyereségesen működik majd. A hétfői közleményt azt követően adta ki az Erste, hogy a Magyar Hírlap hétvégi számában azt írta: osztrák tulajdonú bankok kerülhetnek hamarosan hazai tulajdonba, az osztrák Raiffeisen magyar leánypénzintézetére már ajánlatot tett a magyar tulajdonban lévő Széchenyi Kereskedelmi Bank, és az osztrák Raiffeisen Bank International AG már vizsgálja az értékesítés lehetőségét. A lap kormányzati forrásra hivatkozva azt is írta: úgy tudják, hogy az "Erste Bankra is vételi szándék születik", méghozzá - áttételesen - állami oldalról.

Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója a Magyar Nemzet hétfői számában úgy nyilatkozott: miután folyamatban lévő ügyletekről a megállapodás aláírásáig nem szokás nyilatkozni, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az ajánlattételről szóló értesülést.

A magyar állam tavaly szerzett 49 százalékos tulajdoni hányadot a Széchenyi Kereskedelmi Bankban, amelynek a többségi tulajdonosa a Töröcskei Istvánhoz köthető T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt. ( A T&T alaptőkéje 20 millió forint a cégjegyzék szerint, a tavalyi mérleg szerinti nyeresége 1,4 milliárd forint volt.)

A Széchenyi Kereskedelmi Bank jegyzett tőkéje 6,122 milliárd forint, 2012 végén a bank mérleg szerinti vesztesége 1,211 milliárd forint volt.