Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által július 1-jén elindított növekedési kötvényprogram keretében egy vállalat legalább 1 milliárd forint értékben bocsáthat ki olyan hitelviszonyt megtestesítő papírt, amelynek egy sorozatából az MNB akár 70 százalékot, de maximum 20 milliárd forintnyit is megvásárolhat - olvasható a portálon.

A növekedési kötvények kibocsátásának első lépéseként a kibocsátást fontolgató cégeknek regisztrálniuk kell az MNB-nél. Ezt eddig 145-en tették meg - közölte a jegybank illetékese az e heti Közgazdász Vándorgyűlésen.

Ezt követően kell a vállalatoknak minősíttetniük magukat és a kötvényeiket az MNB által ezzel megbízott céggel, a német Scope Ratings GmbH-val. Eddig tízen kaptak zöld jelzést növekedési kötvényeik kibocsátásához.

Legutóbb a Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója által tulajdonolt Bonafarm Csoport és annak leányvállalata, a Pick Szeged Zrt., valamint a Mészáros Lőrinc tiszakécskei üzleti partnere, Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Kft. Miközben a Jászai Gellért immár több mint 40 százalékos befolyása alatt álló 4iG Informatikai Nyrt. még vár a hitelminősítésre.