Online szerencsejáték: szabályt sértett Magyarország

A bíróság jogerős ítélete értelmében Magyarország megsértette az online szerencsejáték szolgáltatások nyújtására vonatkozó alapszabadságot, és jogellenesen járt el akkor, amikor a külföldi szolgáltatókat bírsággal sújtotta, illetve a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta. A döntés több száz per kimenetelére hatással lehet - adta hírül a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda.
K. Kiss Gergely, 2017. november 30. csütörtök, 13:33
Fotó: Stockfresh

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdai jogerős ítéletében - egyezően az Európai Bíróság által ebben az ügyben korábban meghozott előzetes döntéssel - a Trannel (korábbi nevén: Unibet) International Limited-et képviselő ügyvédi iroda tanácsadó csapata által előadottakat erősítette meg.

A bírósági döntés értelmében Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével, mert a korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát és sérült az átláthatóság követelménye is - írja az MTI.

A bíróság tegnapi döntésének alapvető fontosságot tulajdonítunk, mert az nagyban befolyásolhatja a hazai online szerencsejáték szabályozásának alakulását. Bízunk abban is, az ítéletre a magyar bíróság előtt jelenleg folyamatban levő több száz perben eredményesen lehet majd támaszkodni - fogalmazott Jádi Németh Andrea, a bpv Jádi Németh ügyvezető partnere.

A jogász szerint az online szerencsejáték területén az uniós jog szigorú követelményeket támaszt a nemzeti szabályozást illetően. Az egyes tagállamok által alkotott szabályozásnak azonban minden körülmények között transzparensnek, arányosnak és diszkriminációmentesnek kell lennie.

HOZZÁSZÓLÁSOK