A VMSZ közösségi oldalán elindított felhívásukra 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze. A balatoni és magyarországi turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként az Opus Global Nyrt., illetve az Opus-csoport részeként a Hunguest Hotels Zrt. elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett, ezért kötelességének érezte, hogy a felhívásról értesülve kipótolja a teljes vételárhoz szükséges összeget - írták közleményükben.

A keszthelyi kikötőben lévő hajókat a jövő héten mutatják be ünnepélyesen a nyilvánosságnak.

A vízimentőknek a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolásával nyílt lehetősége két speciális, használt mentőhajó megvásárlására. Az egyforma, 7 méter hosszú, 200 lőerős motorral felszerelt járművek tökéletesen illeszkednek a vízi sürgősségi betegellátó- és vízimentő rendszerbe. A hajók bármilyen időjárási körülmények között bevethetők, könnyen manőverezhetők, a fedélzet pedig tágas, így egyszerre akár 6-8 személy kimentésére is alkalmasak. A VMSZ nem tervezte a flotta bővítését, a két speciális hajó megvásárlása különleges lehetőség számukra. Az alkalmi vételhez ezért a lakosság segítségét kérték. Felhívásukra 48 óra alatt 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze, amelyhez a jelentős turisztikai érdekeltségekkel rendelkező Opus Global és leányvállalata, a Hunguest Hotels 12 millió forinttal járul hozzá - olvasható a közleményben.

"Felelős vállalatként kötelességünknek éreztük azonnal válaszolni a felhívásra. A vízimentők gyakran saját szabadidejüket feláldozva, elhivatottságból dolgoznak azért, hogy a balatoni térségben mindenki biztonságban érezhesse magát a vízen és vízparton egyaránt. Az Opus csoport és a Hunguest Hotels a hazai turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett és adományunkkal szeretnénk hozzájárulni a vízimentők önfeláldozó munkájához" - mondta Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. elnöke.

A VMSZ egyesületként alakult meg Zánkán, 1999 őszén. A közhasznú szervezet célja hatékonyan segíteni a vízibalesetek felszámolásában és megelőzésében nemcsak a Balaton környékén, hanem az egész ország területén. Megalakulásuktól mintegy 3000 embert mentettek ki a vízből, a Balaton partján több mint 50 strandon, országszerte pedig több mint 80 helyszínen állnak szolgálatban vízimentőik - írta a szervezet.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!