Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNV további intézkedéseket tesz a Dunakeszi Járműjavító értékesítése érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) az MTI-vel szerdán, de az ügylet sikeressége érdekében ezek részleteiről nem ad tájékoztatást.

A magyar állam és a MÁV Zrt. a Transzmasholding tulajdonában levő TMH Hungary Invest Zrt. részére kívánja értékesíteni a Dunakeszi Járműjavító Kft. tulajdonában lévő társasági részesedéseit, valamint a társaság elhelyezését biztosító ingatlanokat - írja az MTI.

A közlemény szerint az ügylet a "fejlesztéspolitikai célok elérését" szolgálja. A kormány idén májusban döntött az ügyletről. A kormányhatározat szerint a vevőnek többek között kötelezettséget kell vállalnia a MÁV csoporttal meglévő szerződéses kapcsolatok fenntartására.

A dunakeszi cég és az orosz Transmashholding hazai leányvállalata alkotta konzorciumnak az egyiptomi állami vasúttársaság 1300 vasúti kocsi legyártására adott megbízást 2018-ban.

Dunakeszi Járműjavító Kft. a nyilvános cégadatok szerint mintegy 8,3 milliárd forint árbevételt ért el 2018-ban, szemben a megelőző év 6 milliárd forintos bevételével. A cég nyeresége adózás után 2018-ban 19 millió, 2017-ben csaknem 59 millió forint volt.