Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elsőként - egy éles próbaüzem keretében - a Cetelem 2000 kiválasztott ügyfele tesztelheti a részletfizetési szolgáltatást, amellyel a vásárlás pillanatában, a pos terminálon választhatják ki, hogy a fizetendő összeget fix részletekben vagy egy összegben szeretnék-e kiegyenlíteni a már meglévő hitelkártyájukkal.

A Mastercard részletfizetés szolgáltatását Magyarországon a Magyar Cetelem Bank vezeti be először, azért terveztük, hogy rugalmasabbá tegyük a hitelkeret felhasználását a kártyabirtokosoknak. E megoldással új lehetőségek nyílnak meg a kártyabirtokosok előtt, jobban ki tudják használni az akciós lehetőségeket, egyszerűbben meg tudnak venni új termékeket, miközben a kiadásaikat végig az ellenőrzésük alatt tarthatják. A magyar a második európai piac, ahol ezt a megoldást bevezeti a Mastercard - mondta Szendrei Szabolcs, a MasterCard Europe termékértékesítési vezetője.

Eddig is létezett egy hasonló szolgáltatásunk, ám nem volt túlságosan népszerű, mert macerás volt igénybe venni, például az ügyfélnek be kellett telefonálniuk - mondta Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója. A tervek szerint a tesztidőszak 2018 első negyedévében lezárható, ezt követően az összes cetelemes kártyabirtokos számára elérhető lesz ez a lehetőség.

Az Ofotért országszerte minden üzletében bevezeti a részletfizetési szolgáltatást. Tapasztalataink szerint a vásárlóink igénylik a részletfizetés lehetőségét, mivel egy számüveg átlagosan 35-40 ezer forintra kerül - fogalmazott Makkai Krisztián, az Ofotért üzletekért is felelős GrandVision Hungary ügyvezetője.