Soha nem volt még ilyen a hitelkártyáknál

Új fizetési megoldást mutatott be a Magyar Cetelem Bank és a Mastercard. Az első kétezer hitelkártya-tulajdonos ezentúl maga dönthet arról, hogy él-e a részletfizetési lehetőséggel.
Domokos László, 2017. december 5. kedd, 12:00
Fotó: Shutterstock

Elsőként - egy éles próbaüzem keretében - a Cetelem 2000 kiválasztott ügyfele tesztelheti a részletfizetési szolgáltatást, amellyel a vásárlás pillanatában, a pos terminálon választhatják ki, hogy a fizetendő összeget fix részletekben vagy egy összegben szeretnék-e kiegyenlíteni a már meglévő hitelkártyájukkal.

A Mastercard részletfizetés szolgáltatását Magyarországon a Magyar Cetelem Bank vezeti be először, azért terveztük, hogy rugalmasabbá tegyük a hitelkeret felhasználását a kártyabirtokosoknak. E megoldással új lehetőségek nyílnak meg a kártyabirtokosok előtt, jobban ki tudják használni az akciós lehetőségeket, egyszerűbben meg tudnak venni új termékeket, miközben a kiadásaikat végig az ellenőrzésük alatt tarthatják. A magyar a második európai piac, ahol ezt a megoldást bevezeti a Mastercard - mondta Szendrei Szabolcs, a MasterCard Europe termékértékesítési vezetője.

Eddig is létezett egy hasonló szolgáltatásunk, ám nem volt túlságosan népszerű, mert macerás volt igénybe venni, például az ügyfélnek be kellett telefonálniuk - mondta Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója. A tervek szerint a tesztidőszak 2018 első negyedévében lezárható, ezt követően az összes cetelemes kártyabirtokos számára elérhető lesz ez a lehetőség.

Az Ofotért országszerte minden üzletében bevezeti a részletfizetési szolgáltatást. Tapasztalataink szerint a vásárlóink igénylik a részletfizetés lehetőségét, mivel egy számüveg átlagosan 35-40 ezer forintra kerül - fogalmazott Makkai Krisztián, az Ofotért üzletekért is felelős GrandVision Hungary ügyvezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2017.12.05 16:52

@antitroll:
A "bullshit végén pont van, nem kettőspont! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2017.12.05 16:51

Bullshit:
Hitelkártya annak kell és annak kifejezetten hasznos, akinek van pénze és ért a pénzügyekhez.
Mindenki más megszívja, mert megérdemli. Tök mindegy milyen részletekben fizeted vissza, ha az határidőn túl (általában max 45 nap) van, akkor piaci kamat felett fogsz tejelni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html