Az MNB is jóváhagyta a BNP Paribas magyarországi leányai közötti üzletág-átruházást, amelynek következtében a Magyar Cetelem Bank, amely a bankcsoport lakossági pénzügyekkel foglalkozó zászlóshajója Magyarországon, 2018 októberében tovább bővítette portfólióját.

A döntés jókora lökést adhat ahhoz, hogy meghatározó szereplői legyünk a magyarországi megtakarítási piacnak, amelyen már rutinos résztvevőnek számítunk: az elmúlt években folyamatosan két számjegyű növekedést mutatva bővült a lakossági betétállományuk - mondta Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank vezérigazgatója.

Az októbertől hatályos állományátruházás kapcsán semmiféle teendője nincs a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe privát ügyfeleinek, a díjmentes alapszolgáltatás részeként pedig továbbra sem kell fizetni a Magyar Cetelem Banknál fenntartott számláért, ahogy ezután a bankon kívülre történő utalásért, valamint a kapcsolódó alapszolgáltatásokért sem.

A Cetelem Takarékszámlán korlátozások nélkül tartható látra szóló pénzösszegre kedvező kamatfeltételek érvényesek, és emellett vonzó változó futamidejű lekötések választhatók. A betéteket a magyar Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) biztosítja; továbbra is a 100 ezer eurós összeghatár lesz az irányadó. A Cetelem Takarékszámla eBankban pedig személyes online betétkezelési felület áll az ügyfelek rendelkezésére - írta a bank.