Az MKB Széchenyi kártya program kínálatában elérhető Agrár Széchenyi kártya konstrukció maximálisan elérhető hitelkerete 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedik. A módosítás olyan mikro-, kis- és középméretű élelmiszeripari vállalkozásoknak, tészeknek és termelői csoportoknak nyújt segítséget, amelyek alacsony összegű támogatási kerettel rendelkeznek jelentette be a pénzintézet.

Augusztus 8-tól a kormány a rossz időjárás sújtotta mezőgazdasági termelők veszteségeit is enyhíti: 100 százalékos kamat-, kezességi díj-, illetve költségtámogatást biztosít a jogosultsági feltételeknek megfelelő agrárvállalkozásoknak.

Az Agrár Széchenyi kártya folyószámlahitel - állami díjtámogatás mellett - akár költség- és kamatmentesen is elérhető, így segítséget nyújthat a termelőknek a kárenyhítő juttatás kifizetéséig, továbbá lehetőséget teremt számukra, hogy a károkból származó veszteségeiket kigazdálkodhassák. Az 1, 2 vagy 3 évre szóló, akár 100 millió forintos keretösszegig elérhető, szabad felhasználású megoldás segít kezelni az átmeneti likviditási problémákat - írta a bank.