Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Makai Szabolcs agrárközgazdászként és marketing szakemberként diplomázott, az elmúlt mintegy húsz évben a Cargill amerikai multinacionális vállalatnál töltött be különböző vezető pozíciókat, kezdetben a takarmányozási üzletágat, majd a gabona, olajos magvak és input divízió magyar és szlovák üzletét vezette. Tagja volt a Cargill minneapolisi globális stratégiai csapatának, 2017-től pedig az európai menedzsmentben monogasztrikus kereskedelmi igazgatóként és a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott - írták a közleményben.

Makai Szabolcs a Talentis Agro Zrt. vezetésében 2019. július 1-jétől osztja meg a vezérigazgatói feladatokat Csák Gyulával, aki az operatív feladatokért felel a jövőben.

A Talentis Agro májusban tartott sajtótájékoztatóján Csák Gyula vezérigazgató bejelentette, hogy lezárult a zrt.-hez tartozó agrár- és élelmiszeripari cégek integrációja, a vállalatcsoport létrejöttétől sokkal szorosabb együttműködést, a szinergiák kihasználását, a hatékonyság javulását várják. Tavaly októberben született döntés arról, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó agrár- és élelmiszeripari társaságok szorosabb együttműködésre lépnek.

A csoporthoz 12 vállalat - a közvetett érdekeltségeket is beleértve megközelítőleg negyven gazdasági társaság - tartozik, a csoport éves árbevétele 22 milliárd forint, 2200 állandó és idénymunkást foglalkoztatnak. Jelentős nagyságú a csoport állattenyésztési divíziója, amelyhez több szarvasmarhatelep, fehérsertés- és egy mangalicatelep, továbbá baromfitelep tartozik. A vállalatcsoport csaknem 38 ezer hektáron gazdálkodik, a termelés kétharmada az állattenyésztés takarmányigényét fedezi. A Talentis Agro szőlő- és bortermeléssel is foglalkozik, emellett több mint 42 ezer hektáron végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet - ismertette májusban Csák Gyula vezérigazgató.