Tarsoly Csaba újabb pere kezdődik

Holnap újra bíróság elé áll Tarsoly Csaba, a Fővárosi Törvényszék tárgyalási jegyzéke szerint az első tárgyalási napot tartják a közokirat-hamisítás bűntette ügyében induló perben - számolt be az Mfor.hu.
Domokos László, 2019. szeptember 4. szerda, 11:59
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Főügyészség 2017 októberében emelt vádat Tarsoly Csaba és Orgován Béla ellen közokirat-hamisítás miatt. Az ügyben, hogy Tarsoly a Quaestor Értékpapír Zrt. 2015. március elejei emlékezetes bukásának előestéjén a szerteágazó Quaestor-vállalatbirodalom két legfontosabb tagja - az anyacég Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és egyik leánya, a Quaestor Invest Kft. - irányítását átadta a mindössze nyolc osztályt végzett, tápiósági illetőségű Orgován Bélának.

Utóbbi nemcsak, hogy büntetett előéletű volt - miután egy kocsmai verekedésben elkövetett emberölési kísérlet miatt már elítélték -, hanem a cégképviseletek átadásakor még érvényben volt a közügyektől való eltiltása, így nem is lehetett volna vezető tisztségviselő - írta a portál.

A vád szerint a Tarsoly által tulajdonolt cégcsoport nagyarányú, mintegy 210 milliárd forint értékű kötvénykibocsátásaiból - melyekből 150 milliárdnyi fiktív volt - eredő visszafizetési kötelezettségei 2015-re már kezelhetetlenné váltak, ezért döntött úgy, hogy a pénzügyi tanácsadó cég és a befektetésekkel foglalkozó kft. képviseletét egy strómanra, Orgovánra ruházza át. Ő azonban még Tarsolyt is átvágta, legalábbis a vád szerint sem a Quaestor-vezért, sem a cégeljárásban közreműködő ügyvédet nem tájékoztatta arról, hogy megbízatása büntetett előélete miatt törvénysértő. Az ügyészség Tarsolyt társtettesként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével, míg Orgovánt emellett még folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével is vádolja.

A rendszerváltást követő legnagyobb brókerbotrányt előidéző Tarsoly Csaba ellen már több per is folyamatban van, ám négy és fél évvel a Quaestor 32 ezer egykori ügyfelének különösen jelentős, 77 milliárd forint kárt okozott bebukását követően még egyikben sem született ítélet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.09.04 14:10

Mennyi idő telt el a Questor csődje óta ? És erre a bírósági eljárásra csak most kerül sor ????

Persze érthető a dolog. Régi trükk, hogy az eljárásokat húzni kell ameddig lehet, ezt minden kezdő ügyvéd megtanulja még ügyvédbojtár korában. Így egy idő után az elkövetett cselekmény már nem olyan fontos - keletkeznek újabbak, nagyobbak - ezért az ítéletnél sem fog annyira a ceruza, főleg ha magasrangú politikusokat is érinthet a dolog ( Orbán, Szijjártó és Matolcsy, aki asszisztál a 150 milliárdos fedezet nélküli kibocsátáshoz MNB Elnökként ).

Tarsoly NERtárssal kapcsolatban fontos, hogy az ítélet amennyire lehet mérsékelt legyen, mert ha nem akkor még elkezd beszélni és az nagyon kellemetlen lenne néhány narancsos politikus gazembernek ( legfőképpen a fent említett " uraknak " ).

Az, hogy a narancsszekta mennyire mélyre süllyedt a fertőben a legjobban Orgován Béla megjelenése és szerepeltetése mutatja...XDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html