Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lassan egy hónapja kezdte meg működését a Tesco Angyal Alapítvány, amelyet az áruházlánc a nehéz helyzetbe került kollégák támogatására hozott létre. A munkatársak összefogásával és az alapítvány kezdőtőkéjével együtt már több mint 7 millió forint támogatási összeg hívható le, a Tesco ráadásul a kollégák által önkéntesen adományozott összes forintot megduplázza - kezdi közleményét a cég.

A lánc azért hozta létre az alapítványt, mert bár a krízishelyzetekben, betegségeknél, káresetnél, családi tragédiáknál a dolgozók eddig is összetartottak és támogatták egymást, de ezen tovább akartak erősíteni. Így létrehozták a szervezetet, melynek kuratóriuma havonta dönt a támogatás összegéről és a jogosultakról.

"A Tesco saját angyala április elején a budaörsi központi irodában és az áruházainkban jótékonysági sütemény- és játékvásárokkal kezdte meg tevékenységét. Az alapítványunk hazai indulása óta eltelt közel egy hónap alatt a kollégák már több mint 2 millió forintot adományoztak bajba jutott munkatársaik megsegítésére, ami nagyon jó érzéssel tölt el. A munkatársak által befizetett minden egyes forintot a Tesco megdupláz" - tette hozzá Szigeti Barbara, a Tesco kiskereskedelmi HR-vezetője.

A Tesco Angyal Alapítvány számára a minimum adományozható összeg 100 forint, a maximum összeg nincs meghatározva. A támogatás történhet havi rendszerességgel vagy eseti jelleggel is, sőt van lehetőség célzott, névre szóló adományozásra is.