Többe kerül a szennyvízcsatorna, fizeti az EU

A kormány több mint 6 milliárd forinttal megemelte az Észak- és Északkelet-magyarországi szennyvízelvezetési és -kezelési projektek támogatását. A határozat nem szól róla, de a többletre a közbeszerzéseken megnövekedett árak miatt volt szükség.
Németh Géza, 2017. december 8. péntek, 09:25
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat négy projektet érint, valamennyi a szennyvízcsatornázás kiépítését és a tisztító telepek fejlesztését tartalmazza.

Az első projekt Egyek, Nagyrábé, Görbeháza községeket és Polgár városát foglalja magába. Itt az uniós Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatása 4,3 milliárdról 5,1 milliárd forintra növekszik.

A második projektbe Borsodnádasd, Arló, Füzesabony és Sárospatak  tartozik, itt a támogatás 6,1 milliárdról 7,9 milliárdra növekszik. A munkát a Penta Általános Építőipari Kft. nyerte el 7,6 milliárd forinttal.

A harmadik projekt települései: Tiszadada, Fehérgyarmat, Konyár és Tiszacsege. A támogatás itt 2,9 milliárdról 5 milliárdra emelkedik. A közbeszerzés nyertesei a Swietelsky, a Colas és az EuroAszfalt.

Végül Ózd városa kapott a 2,4 milliárd helyett 4,1 milliárd forint uniós támogatást.

A KEHOP többlet támogatások az uniós keretet terhelik, míg az önerő ezzel együtt történt mintegy másfél milliárd forintra való növelését a magyar költségvetés állja.

HOZZÁSZÓLÁSOK