Tűzoltók tették partra a BKV-hajó utasait

Kisodródott a part menti kövekre egy menetrend szerint közlekedő BKV-hajó a Parlament környékén péntek délután, az utasokat tűzoltóhajó segítségével tették partra - tájékoztatta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.
Domokos Erika, 2018. augusztus 3. péntek, 20:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Tizenkét utas volt a hajón, nem sérült meg senki - mondta Kolozsi Péter. A mentésnél a BKV-hajó mellé álltak tűzoltóhajóval, hogy arra szállhassanak át az utasok, majd egy közeli stéghez vitték őket, ahol kiszálltak.

A balesettel kapcsolatban BKV Zrt. az MTI-vel azt közölte, hogy a D12-es járat alvállalkozói tulajdonban lévő "Szentendre" hajójának irányváltója elromlott, a hajó orra a Kossuth téri kikötő melletti, a Duna alacsony vízállása miatt kiálló kövekre "dobódott".

Az utasok nem voltak veszélyben. Az eset után a cserehajó azonnal elindult, és elvitte az utasokat. A járatok azóta menetrend szerint közlekednek, a meghibásodott hajót pedig javításra elszállították - olvasható a közlekedési társaság közleményében. (Nyaralóhajókat vesz a Mahart - ezt a cikket olvasta?)

A kép illusztráció, forrás: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.08.04 00:01

Más. (Vagy ahogy a mai fiatalok mondják: off. Ha ha ha). Ma, mikor mentem haza a kocsmából, valahol a közelben a Beatrice játszotta az "Azok a boldog szép napok" c. slágerét. Namost én a Beatricét és Nagy Ferót nagyon nagyra becsülöm, de ez a szám csak egy ócska koppintás. Akit érdekel az eredeti, sokkal jobb nóta, az itt meghallgathatja:

Gene Loves Jezebel: Motion of Love

https://www.youtube.com/watch?v=tbJGst7CGr8

Akit pedig ennek a wales-i bandának még jobb - sokkal jobb - nótái is érdeklik, annak ajánlom a figyelmébe a Gorgeous-t:

https://www.youtube.com/watch?v=nlWlEuoEHCU

De még inkább vallásos számukat, az Up There-t - na ez utóbbi tényleg üt (legalábbis az arra fogékony, szomorú, magányos szívre, ha ha ha):

https://www.youtube.com/watch?v=Iam8EEmrawM

Ajánlom igazából az egész albumot - 25-30 éve készült klasszikus, tinikorom egyik nagy kedvence, igaz, a Beatrice is akkor koppintotta le - Nagy Ferónak meg, minden tiszteletemmel, végre valami jó saját szám komponálását, a Ramones meg a fenti Gene L. J. koppintások után, ugye.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.08.03 23:32

D12 :-)) meg D209, D566, micsoda fedőnevek. :DDD
9935 He: :-)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html