Új életre kel a Samsung gödi gyára

Már toborozza munkatársait elektromos autók hajtásához szükséges lítiumos akkumulátorok gyártásához a Samsung SDI a Pest megyei Gödön – tudta meg a Magyar Idők.
Napi.hu, 2016. augusztus 29. hétfő, 10:11
Fotó: Reuters

A koreai cég korábban képcsőgyárat üzemeltetett a telephelyen, amelyet 2014-ben bezárt. Most a meglévő épületeket felújítják, átalakítják és bővítik - írta a lap. Az igazgatótól a portásig keresnek munkatársakat az agglomerációs település határában lévő gyártelepre - tudta meg a napilap egy helybelitől, aki maga is érdeklődött az egyik felkínált pozíció iránt, és már részt is vett az állásinterjún.

A gyárban kétféle termék gyártását tervezik: a cellagyártás az elektródák előállításával kezdődik, amelyet az összeszerelés, formázás, majd a cellák összeszerelése követ. A modulokat a kész cellákból építik össze.

A beruházás során a meglévő épületek jelentős részét felújítják, emellett új épületeket emelnek. Például a meglévő főépülethez többszintes gyártóteret, a használt akkumulátoroknak tárolót, elektrolittárolót, irodákat építenek. A jelenleg nyolcvanezer négyzetméteres alapterületű épületek mellé az első ütemben húszezer négyzetméternyi létesítményt építenek - derült ki a hatósági engedélyből.

A Samsung most azt az üzemet alakítja át, amelyet 2001-ben épített a plazmatévékhez használt képernyőpanelek gyártására. A 2012-ben még 76 milliárd forint árbevételt összehozó Samsung SDI Magyarország Zrt. 2014-ben húzta le a rolót. A gödi telepükre, amelyet 2007-ben még bővítettek, azt követően került lakat, hogy a képernyők iránti kereslet erősen megcsappant a plazmatechnológia magas áramigénye miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szabokarcsi, 2016.08.29 12:02

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html