Új vezetők az Erste és az Union Biztosítónál

Személyi változás történt az Erste és az Union Biztosító vezetőségében, előbbinél Sziglová Renátát nevezték ki a társaság pénzügyi területekért felelős igazgatósági tagjának, utóbbinál pedig Almássy Gabriella lett igazgatósági tag.
portfolio.hu, 2016. január 7. csütörtök, 14:02
Fotó: Reuters

A társaságok közleménye szerint Sziglová Renáta a Vienna Insurance Group (VIG) magyar biztosítóinak informatikai vezetője. 2002 óta az Union Biztosító munkatársa különböző folyamat- és rendszerszervezési feladatkörökben: 2002-2004 között vezető rendszerszervező, ezt követően hét éven át rendszerszervezési csoportvezető, míg 2011-2012 között rendszer- és folyamatszervezési igazgató volt. 2012-től informatika és folyamatszervezési igazgató pozíciót tölt be az Erste és az Union Biztosítóknál. Korábban, 2000-2002 között a szintén VIG tagvállalat, a pozsonyi Kooperativa Biztosító munkatársaként dolgozott - írja a Portfolio.hu.

Ezzel az Erste Biztosító háromtagú igazgatósága 2016. január elsejétől a következő:
Raveczky Zsolt, elnök-vezérigazgató

  • Sziglová Renáta, pénzügyi területekért felelős igazgatósági tag
  • Michael Waiss, biztosítási matematika és kockázatkezelés

Almássy Gabriella előző munkahelyén vezető aktuáriusként tevékenykedett, illetve kockázatkezelési vezető, majd a nem-életbiztostási termékmenedzsment és kockázatvállalás vezetője volt, korábban aktuáriusi munkakörben dolgozott.

A változás nyomán az Union Biztosító négyfős igazgatóságának tagjai és igazgatósági hatáskörei 2016. január elsejétől a következők:

  • Lehel Gábor, elnök-vezérigazgató
  • Almássy Gabriella, nem-életbiztosítási üzletág
  • Raveczky Zsolt, értékesítés
  • Michael Waiss, életbiztosítási üzletág


 

HOZZÁSZÓLÁSOK