Újabb gyorsút épülhet a Balatonnál

Az M7-es autópályát Kaposvárral összekötő, a 67-es számú főutat gyorsúttá fejlesztő beruházás keretében, a Kaposfüredet és Látrányt elkerülő szakaszok tervezésére írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
Németh Géza, 2016. október 10. hétfő, 15:14
Fotó: Napi.hu

A projekt forrása az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP), de a támogatási kérelem még csak ezután jut el Brüsszelbe. Az R 67-es jelű gyorsút - a jövőben - autóúttá fejleszthető.

A Kaposfüredet elkerülő szakasz 3,2 kilométer hosszú, és kétszer egysávos lesz, de az útkorona szélessége alkalmas lesz a kétszer két sáv kiépítésére is. A Látrányt elkerülő szakasz viszont 9,9 kilométer hosszú. Mindkét résznél a nyertesnek kell a tervezői művezetést is végeznie a kivitelezés során.

A NIF referenciaként - egyebek mellett - előírta, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt 6 évből fel kell mutatnia az első résznél egy legalább 2 kilométer hosszú, míg a másodiknál egy legalább 7 kilométer hosszú kétszer kétsávos út tervezését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2016.10.10 15:53

Ez a cikk friss?
Ugyan mostanában nem jártam arra, de mintha pont Látrányt és Kaposfüredet kerülné már el most is, a látrányi részen 110km/h a sebességhatár jelenleg is. A lassú és régi szakasz a kettő között van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html