Már Újpalotára is mehet vonattal

Újpalotán vasúti megállóhelyet létesít a MÁV, 350 méterre a 7-es buszcsalád Molnár Viktor utcai megállóhelyétől. A tervek szerint az idén tavasztól a Piliscsaba és Angyalföld között félóránként közlekedő vonatok munkanapokon a körvasúton tovább közlekednek Rákosig. A beruházás 299 millió forintba kerül - írta a MÁV közlésére hivatkozva az MTI.
Szepesi Anita, 2020. február 11. kedd, 17:16
Fotó: MÁV-START Zrt.

A vasútvonal mindkét oldalán egy-egy 85 méter hosszú magasperon épül utasbeállóval, térvilágítással, valamint hangos utastájékoztató rendszerrel. A peronokhoz rámpa épül az akadálymentes megközelítés érdekében. Jelenleg zajlik a peronépítés, a felsővezetéket érintő munkákat pedig már be is fejezték. A tapasztalatok alapján születik döntés a további fejlesztésről.

A vasúttársaság felidézi, hogy tavaly májusban két hétig ideiglenesen, csúcsidőszakban személyvonatok közlekedtek a körvasúton, a Budapest-Hatvan vasútvonalról Újpesten át Piliscsabára. A felmért utasigények, a járatok nagy kihasználtsága igazolta a vasúttársaság elképzelését, hogy érdemes ezen a vonalon állandó járatot közlekedtetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK