Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pályázati nyilvántartásba vételről és elutasításról is döntött eheti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az országos kereskedelmi rádiós pályázaton, valamint helyt adott egy hálózatba kapcsolódási kérelemnek - adta hírül az NMHH.

A Médiatanács 2017. szeptember 8-án írta ki az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatásra vonatkozó pályázatát (ez az egykori Class FM frekvenciája - a szerk.). Két jelentkező adott be pályázatot, mindkettőjüket december 15-én a Médiatanács - formai hiányosságok miatt - hiánypótlásra szólította fel. A formai vizsgálat után a Médiatanács a Hold Reklám Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette, míg a másik pályázó, az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételét elutasította. Utóbbi a hiánypótlást nem teljesítette megfelelően, üzleti terve hibás számításon alapult, így pályázata nem felelt meg a pályázati felhívásnak. Ez olyan formai hiba, amely esetben a hatóságnak nincsen mérlegelési jogköre a nyilvántartásba vétel megtagadását illetően - írta közleményében az NMHH.

A Hold Reklám Kft. ügyvezetője Bakai Mátyás, a tulajdonosa az a Lucky Ventures Kft., amelyet Andy Vaja befektetőcége, az AV Investments Kft. alapított 2015 decemberében - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Bakai 2016 májusában szerzett többségi befolyást a Lucky Ventures-ben, majd 2017. szeptember 27-én Vajna befektetőcége teljesen kiszállt a társaságból.

A cégadatok szerint a Hold Reklám Kft. üzletrészein az MKB Banknak van jelzálogjog bejegyezve 2017 novemberétől.

Bakai Mátyás tavaly október 9-ig még ügyvezetője volt a Radió 1-et üzemeltető, Andy Vajna tulajdonában lévő Radio Plus Kft.-nek.

A másik pályázó az egykori országos Class FM frekvenciáját, jelenleg weben elérhető rádiót működtető Advenio Zrt. volt, amelynek tulajdonosa 2016 májusától Michael McNutt Sláger Rádió Zrt.-je. A cég Simicska Lajos üzlettársától, Nyerges Zsolttól vette meg az Adveniót. A Class FM szolgáltatójának hét éves jogosultsága a frekvencia használatára tavaly novemberben lejárt, az újabb öt évre szóló megújítási lehetőséget viszont a Médiatanács nem támogatta.

Az Advenio felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a bíróságra, amely a pályázati eljárás felfüggesztésével jár. Az eljárást ebben az esetben a Médiatanács csak a bírósági döntést követően folytatja - jegyezte meg közleményében az NMHH.

Jön a Pop FM?

A Hold Rádió Kft. még tavaly novemberben levédette a POP FM ábrás védjegyet, így vélhetően ezzel a névvel tervezik elindítani az országos rádiójukat - írta a 24.hu.

Még nagyobb lesz a Rádió 1

Az eddig is már harminc település vételkörzetében elérhető - az amúgy budapesti frekvenciával rendelkező - Rádió 1 tovább terjeszkedhet. A Médiatanács ugyanis a médiaszolgáltatók közös kérelmére február 26-tól engedélyezte a Kiskunfélegyháza 91,1 MHz és a Kiskunmajsa 88,2 MHz médiaszolgáltatási jogosultságok hálózatba kapcsolódását a Budapest 96,4 MHz rádiós jogosultsággal, ezzel együtt a frekvencián szóló Sirius Rádió 91,1 Rádió 1 Sirius-ként, a Sirius Rádió 88,2 MHz pedig 88,2 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást - közölte az MNHH. A helyi adóknak jogszabály szerint naponta "csak" mintegy négy óra saját, helyi műsort kell adniuk.