116 településen nem viszik el a szemetet

Annyira rossz állapotúak a hulladékgyűjtő kocsik, hogy ideiglenesen nem tudják elszállítani a zöldhulladékot 116 Pest, illetve Nógrád megyei településen - írja az Index.hu Gyenes Szilárd, a Zöld Híd Régió ügyvezető igazgatójának levelére hivatkozva, amelyet valamennyi hozzájuk tartozó települési önkormányzatnak elküldtek.
Szász Péter, 2018. szeptember 27. csütörtök, 18:10
Fotó: Pixabay

"A házhoz menő zöldhulladék begyűjtés felfüggesztésére 2018. november 4-ig, a 9 darab hulladékgyűjtő jármű megérkezéséig és beüzemeléséig adtam ki ügyvezető igazgatói utasítást" - áll a levélben.

A vezérigazgató azzal magyarázta a döntést, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő cég egyik hulladékkezelő központjában, az Ökörtelek-völgyi telephelyen 29 járművükből szerdán 17 darab jármű nem tudott elindulni.

Mivel a cég legfontosabb feladata, hogy vegyes hulladék és a szelektív hulladék ne maradjon az érintett területen, így a komposzt, az új autók beüzemeléséig a lakosok nyakán marad - olvasható a portálon.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a lomtalanítás marad el a cégnél hasonló problémák miatt.

A Zöld Híd B.I.G.G. Kft. 116 településen 52 járművel megközelítőleg 360 ezer ember hulladékát kezeli - vagy inkább csak kezelné.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK