Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jövő januárra készül el a Hungaropharma X. kerületi telephelyén az új logisztikai központjuk, a beruházás értéke négymilliárd forint - idézi a cégvezetőt az MTI.

A tavalyi jó eredményt Feller Antal a piaci bővüléssel, növekvő piaci részesedéssel magyarázta. Mivel a Teva 2017 novemberében beszüntette gyógyszer-nagykereskedői tevékenységét, a Hungaropharmának 10-15 százalékkal kellett a kapacitását növelni a megnövekedett kereslet miatt. A cég élete mindig is híven tükrözte a magyar gyógyszer-kereskedelem gazdasági és morális állapotát. A vállalat története visszanyúlik a 19. század elejére, újkori történelme pedig az 1949-es államosításhoz köthető, amikor is megalakult a Gyógyáruértékesítő Nemzeti Vállalat.

A rendszerváltás gyökeres változást hozott az egész ágazat számára, az addig elosztó vállalat nagykereskedővé vált, monopolhelyzetének megszűnése ellenére is piacvezető tudott maradni - mondta.

A Hungaropharma évente 135 millió doboz gyógyszert értékesít, napi rendelései elérik a 9500-at, 18 ezer feletti az általa forgalmazott termékek száma, gyártói és beszállítói partnerei száma 350. A cégcsoport adózás előtti eredménye tavaly 5,59 milliárd forint volt a 2017-es 5,47 milliárd forint után. A nyilvános cégadatok szerint az adózás utáni nyereség 4,44 milliárd forintot tett ki az előző évi 4,73 milliárd forint után.