Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Görgényi Ernő elmondta: a társaság tulajdonosa száz százalékban az önkormányzat, a jegyzett tőke kétmillió forint. Hozzátette: a társaság kettős ügyvezetéssel dolgozik majd. A cég működtetéséért felelős vezető Daka Zsolt, a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát Zrt. műszaki igazgatója, a másik ügyvezető Dékány Ferenc, aki a húskombinát gyártási igazgatója volt a privatizáció előtt, majd a Csabahús Kft. ügyvezetőjeként a békéscsabai kolbász gyártását keltette életre a kilencvenes években.

Görgényi Ernő az MTI-nek elmondta: a cég vezetése rövid időn belül elkészíti a termelés beindításához szükséges üzleti tervet. Az önkormányzat ennek alapján, várhatóan mintegy hétszázmillió forint tőkeemelést hajt végre, és ebből az összegből biztosítja a gyártáshoz szükséges pénzt. A dolgozókat a termelés felfutásának függvényében veszik majd át a felszámolás alatt álló húskombináttól.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője kijelentette: mielőbb meg kell szervezni a termelést, mert a gyulai termékeknek folyamatosan ott kell lenniük az üzletekben, a piacok és a vásárlók bizalmának megőrzése érdekében. A Gyulahús Kft. a piacon jól ismert gyulai termékek teljes skáláját gyártja majd. A kolbászféleségek érési ideje hosszú, az egyéb húskészítmények értékesítéséből viszont már rövid idő alatt bevételhez juthat a cég - tette hozzá az ügyvezető.

Hétfőn a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően jelentette be Görgényi Ernő polgármester, hogy az önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére. A polgármester hozzátette, a város 1,8 milliárd forintot kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkár akkor azt mondta, hogy a kormány forrást biztosított a stratégiailag kiemelt gyulai húsipar részére a munkahelyek megőrzése és a működés fenntartása érdekében. Hozzátette, hogy az önkormányzaton keresztül az államnak jelentős befolyása lesz a jövőben a nagy múltú gyulai húsipari cégre. "Az állam jó tulajdonos, és ahol lehetséges, ott növelni kell szerepvállalását" - hangsúlyozta az államtitkár.