Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyházi Nikoletta elmondta: a viharos erejű szél és a jegesedés, illetve a fakidőlések következtében jelentkező vezetékszakadások miatt a Nyíregyházától északra fekvő területen, a Nagyhalász-Ibrány-Rakamaz "háromszögben" lévő településeken szűnt meg az áramszolgáltatás. Hozzátette, hogy a társaság külső vállalkozások bevonásával igyekszik elhárítani az üzemzavart, amely akár péntek reggelig is eltarthat.

Egyházi Nikoletta tájékoztatása szerint a vezetékszakadások az E.ON Zrt. 16 szolgáltatási vonalán következtek be. Elsősorban az erős, 100 kilométer feletti sebességű széllökések, a légkábelekre ráfagyott csapadék, illetve a kidőlt fák, leszakadt ágak okozzák az elektromos üzemzavart.

Az E.ON Z.rt - emelte ki - ugyan megerősített szolgálattal várta az előre jelzett, zord téli időjárást, de ilyen nagy mértékű üzemzavarra érthetően nem lehet előre felkészülni.
A cég a saját dolgozói mellett alvállalkozókat vont be a kárelhárítási munkálatokba, s azonnal megkezdték az üzemzavar elhárítását. A szóvivő úgy vélte: a javítási munkálatok nemcsak az esti, hanem az éjszakai, sőt akár a péntek reggeli, délelőtti órákban is tarthatnak majd a három kisváros térségében.

Megjegyezte, hogy a hibaelhárítást nehezíti a változatlanul tomboló szél, illetve az eső, amely a hideg miatt tovább hizlalja az elektromos vezetékeken és a fákon lévő jeget, újabb szakadásokat kiváltva. A szóvivő azt is közölte, hogy az üzemzavarról az E.ON Zrt. értesítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, amely így felkészülhet az esetleges, a lakosságot segítő intézkedésekre.