Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Növeli magyarországi jelenlétét a 175 éves múltra visszatekintő, napi fogyasztási cikkeket forgalmazó Procter & Gamble (P&G), amelynek portfóliójába olyan piacvezető márkák tartoznak, mint az Ariel, a Lenor, a Pampers, a Pantene vagy a Head & Shoulders - közölte a társaság. A vállalat mintegy 85 millió dollár (20 milliárd forint) értékű zöldmezős beruházásba kezd Magyarországon, ahol a Pampers pelenkákat állítják majd elő. (A Pampers a legnagyobb mennyiségen értékesített baba pelenka a világon.) A Gyöngyösön megvalósuló beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik; az itt gyártott termékek a magyar piacon túl, az EU egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió országaiban kerülnek forgalomba. A beruházás 150 új munkahelyet teremt - írta a cég közleményében.

A gyöngyösi létesítmény a P&G második gyára lesz Magyarországon. Az első, az 1991 óta a P&G tulajdonában lévő Hyginett Kft. csömöri egysége, ahol mintegy 240 millió dollár (jelenlegi árfolyamon 56,8 milliárd forint) értékű beruházás történt az elmúlt 20 évben. Itt női higiénés termékeket gyártanak (Always, Naturella és Tampax márkákat). A csömöri gyár a P&G második legnagyobb női higiénés termékeket gyártó egysége a világon, amely a magyar mellett 5 kontinensen további 50 piacot lát el termékeivel. Ez a gyár mintegy 800 munkatársat foglalkoztat, és több száz helyi beszállítóval áll partneri kapcsolatban.

"A P&G két évtizedes jelenléte során azt tapasztaltuk, hogy Magyarország vonzó hely a befektetők számára. Döntésünk, hogy itt valósítjuk meg fejlesztésünket, több szempont figyelembevételével született meg, mint például a jó képzettségű munkaerő, az infrastrukturális és logisztikai adottságok, a P&G igényeinek megfelelő földterület. Továbbá fontos volt számunkra a pozitív befektetői és üzleti környezet, mint a Heves Megyei Kormányhivatal segítőkészsége a beruházás elősegítése érdekében. Mindezeket mérlegelve döntöttünk úgy, hogy Gyöngyös lesz a beruházás helyszíne. Ezzel a Magyarország iránti hosszú távú elkötelezettségünket szeretnénk bizonyítani, és hisszük, hogy döntésünk a helyi gazdaság érdekeit is szolgálja" - mondta Marek Kapu¶ciñski, a Procter & Gamble közép-európai vezérigazgatója.

A beruházás a Gyöngyösi Ipari Parkban valósul meg mintegy 240 ezer négyzetméteren. Az új üzemben gyártott első pelenkák 2013 végén kerülnek az üzletek polcaira.