Húszmilliárdra pályázhatnak a kkv-k

Keddtől pályázhatnak támogatásra a beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) és beszállítói integrátorok 20 milliárd forintos keretösszegben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
MTI, 2016. október 4. kedd, 10:10
Fotó: Stocksnap

A támogatás a Magyarországon letelepedett külföldi érdekeltségű vállalatok részére folytatott beszállítói tevékenység fejlesztését és bővítését segíti annak érdekében, hogy megkönnyítse a kkv-k értékláncba történő belépését és beszállítói pozíciójuk erősödését.

A 20 milliárd forintos keretösszegre kizárólag konzorciumi formában pályázhatnak a beszállítói lánc különböző szintjein álló szereplők - integrátor és beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások -, amelyek 300 millió és 1 milliárd forint közötti vissza nem térítendő forrást nyerhetnek el.

A támogatásból megvalósított fejlesztés kötelező eleme a kkv-k eszközbeszerzése, informatikai fejlesztések, illetve az integrátor által közvetített tudás a kkv-knak képzés, tanácsadás formájában. Ezen felül további elszámolható tevékenység a résztvevő nagyvállalat eszközbeszerzése, az egyes tagok infrastrukturális fejlesztése, illetve kkv-k számára szabvány, tanúsítvány beszerzése.

HOZZÁSZÓLÁSOK