Huszonnégymilliós bírság a Sláger Rádiónak

Két hét alatt összesen 24 millió forintra büntette az ORTT a Sláger Rádiót. A szigor oka, hogy a Bumeráng műsorvezetői, Bochkor Gábor és Boros Lajos élő adásban káromkodnak, szexről viccelődnek és hangot adnak annak is, hogy nem vetik meg az alkoholt.
NAPI Online, 2007. február 23. péntek, 10:29
Fotó:

Ismét lesújtott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Sláger Rádióra. Két héten belül 24 millió forintra büntették a csatornát a Bumeráng adásai miatt. Az indoklás szerint a Bochkor Gábor és Boros Lajos által vezetett műsorban olyan mondatok hangzottak el, amelyek sértik a kiskorúak védelmére hozott rendelkezéseket - számolt be a Színes Bulvár Lap és a Blikk.

Két héttel ezelőtt az ORTT már kiszabott 11 millió forintot, ezt egészítette ki további 13 millióval. A szervezet indoklásában többek között a "durva nyelvezetet, trágár szavak gyakori használatát" említi, és kifogásolja az "erőszakos tartalmú témák helytelen feldolgozását, a viccelődést komoly bűncselekményekkel".

Bochkorék számláján szerepel még az is, hogy "pozitívan világítják meg az alkoholfogyasztást", utalnak a könnyű drogok fogyasztására, "káros szexuális magatartásmintát sugallnak" és "pozitív fényben tüntetik fel" a dohányzást.

Bochkor Gábor érthetetlennek és következetlennek tartja az ORTT-t. Szerinte a testület utazik rájuk, hol így, hol úgy értelmezik a szabályokat. Ezért Bochkor azt szeretné, ha végre írásba foglalnák, mit nem szabad kimondani. Így megy ez Amerikában is, ahol az ottani testület listába foglalta a tiltott szavakat.

A műsorvezető a szexuális tartalomra vonatkozó tiltást sem érti, hiszen szerinte a humornak mindig is fontos eszköze volt a szexualitás, a Bumeráng pedig egy humoros műsor.

HOZZÁSZÓLÁSOK