A T-Mobile iPhone-t vagy androidos okos telefont használó ügyfeleinek az idei nyárra tervezett üdüléshez már nem szükséges útikönyvet beszerezniük, sem egyéni idegenvezetőre költeniük. Elég, ha letöltik a PocketGuide T-Mobile Edition alkalmazást, amelyből kiválaszthatják a számukra érdekes európai várost vagy régiót, azon belül pedig az igényeiknek megfelelő hosszúságú és tematikájú turistaútvonalat. Egy városi csomag általában 10 túravonalat és 500 látványossághoz tartozó információt tartalmaz.

Az alkalmazás a gps-pozíció alapján beazonosítja a tartózkodási helyet és ismerteti a látnivalókat, amelyeket kép is szemléltet. Két látványosság között sétálva a turista érdekes történeteket hallhat a városról. Ha éppen kötetlen sétára vágyik, a Barangoló üzemmódot is választhatja, és a PocketGuide megmutatja a közelében lévő látnivalókat, sőt a környéken található szolgáltatókat: éttermeket, kávézókat és egyéb érdekes pontokat is. Elegendő otthon vagy a szállodában letölteni az alkalmazást, és városnézés közben már nincs szükség internetkapcsolatra, mert a legtöbb információ a telefon memóriájában tárolódik (tematikus túrák, látványosságok, pontok, programok).

A PocketGuide útikalauz alkalmazással úgy lehet felfedezni Magyarország és Európa nagyvárosait, mint ha egy személyes idegenvezetőt rejtene a telefonunk. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás az ismerősökkel megosztható, filmszerű összefoglalót készít. Az alkalmazás ügyfélfelülete magyar nyelvű, de a kínálatban szerepelnek angol nyelvű útikalauzok is. A T-Mobile iPhone-os és androidos ügyfelei az alkalmazás letöltésekor 10 eurós keretet kapnak, amelyből egy teljes városkalauzt vagy két városban egy-egy túrát tudnak vásárolni. Az induló keret felhasználása után további fizetős tartalmakhoz díj fizetése ellenében lehet hozzájutni.