Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kaposvári Kométa melléktermék feldolgozó üzemének építése 2020 augusztusában fejeződött be, a projekt az uniós-magyar finanszírozású Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A cég a koronavírus-járvány miatt stratégiai fontosságú vállalattá vált, a megrendelései folyamatosak, szakemberekre emiatt és az újonnan épült üzem miatt is szüksége van. Cél, hogy a termékellátás továbbra is állandó maradhasson, és hogy a meglévő munkavállalókat is tehermentesíteni tudják, ezért új szakemberekre is szükségük van - írják a közleményében.

Dolgozóinkat megbecsüljük, napi étkezést biztosítunk számukra, és folyamatosan emeljük a béreket annak megfelelően, ahogy a cégünk is növekszik - mondja Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója.

130 ezres éves jutalom is jár

A bérek az előző három évben összesen mintegy 40 százalékkal emelkedtek, majd idén áprilisban a vírushelyzet ellenére is átlagosan 3,4 százalékos béremelést tudott végrehajtani a cég, amit október 1-jétől megdupláznak. A fizikai területen dolgozók bére átlagosan 5, míg a szellemi foglalkozásúaké 3 százalékkal nő. Éves szinten nettó 130 ezer forinttal jutalmazzák azokat, akik vigyáznak az egészségükre és akikre folyamatosan támaszkodhat a cég - olvasható a cég közleményében.

A csontozóban dolgozók például a szaktudásuknak megfelelően a megemelt jelenléthez kötött prémiummal, túlóradíjjal és egyéb juttatásokkal október 1-jétől akár nettó 345 ezer forintot is hazavihetnek, amihez még hozzáadódhat a családi kedvezmény. Mindenkinek lehetősége van magasabb bérkategóriába kerülni, ha megtanul új munkafolyamatokat és bővíti szaktudását. A kategóriabesorolásokat félévenként felülvizsgálják - közölték.

A cég júliusban stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal, a több tízmilliárdos fejlesztéssel a tervek szerint megkétszerezi kapacitását, és így 400-500 új munkahelyet teremt Kaposváron.

A Kometa 99 Zrt. Magyarország egyik legnagyobb sertésfeldolgozója, 1994 óta működik Kaposváron, 825 munkavállalót foglalkoztat, a beruházásainak összértéke tíz év alatt meghaladta a 8 milliárd forintot, a forgalma az elmúlt nyolc évben csaknem megháromszorozódott. A Céginfo.hu adatai szerint 2019-ben közel ötmilliárddal, 46,5 milliárd forintra nőtt a nettó árbevétele, de a működés veszteséget hozott, a mérleg az év végén több mint négyszázmilliós mínuszt mutatott.