A Wizz Air június 18-tól Bergamo helyett Milánó fő repülőterére, a Malpensára közlekedik majd Budapestről, heti 11 alkalommal- jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Lényegesen nagyobb keresletet tapasztalnak a bolgár forgalomban, ezért Burgasz mellett június 27-től heti két alkalommal közvetlen járat indul Várnába. Mindezeken túl július 1-től heti kettőre növeli járatai számát Palma de Mallorcába. Eközben azt tapasztalták, hogy a Budapest-Pisa járat iránt kisebb az érdeklődés a korábban tervezettnek, ezért ezt április 15-től bezárják.

A foglalásokkal elégedettek, időarányosan körülbelül ugyanúgy állnak, mint egy évvel korábban, így jó esélye van annak, hogy idén nyáron is 90 százalék fölötti telítettséggel közlekednek majd  a gépek. A debreceni londoni járat foglaltsága is jobban alakul a vártnál, így elképzelhető, hogy ott további lépések várhatóak.

Váradi az utazási trendek kapcsán elmondta, hogy idén nyáron olcsóbban lehet majd utazni, mint egy évvel korábban, a légitársaságok ugyanis annak érdekében, hogy megtartsák utasaikat, leviszik az árakat, ami nem lesz mindig így. Az is látható, hogy idén 2011-hez képest nagyobb lesz a két célállomás közötti utasforgalom.

Váradi szerint a reptér üzemeltető - Budapest Airport Zrt - részéről racionális döntés, hogy bezárja az 1-es terminált, hisz a 2-es terminál kapacitása nagyobb.  (Úgy tudjuk, hogy a 2-es terminál évi 15 millió utast is ki tud szolgálni, miközben tavaly 9,2 millió utas fordult meg Budapesten.

Váradi szerint annak, hogy a cégek a későbbiekben a 2-es terminálról üzemelnek, ennek nem lesz költségfelhajtó hatása.

Váradi azt is elmondta, hogy tavaly (a március 31-én záruló üzleti évben) 15 százalékkal több utast szállítottak, mint egy évvel korábban, miközben bevételeik 25 százalékkal nőttek, a profitalibilás jelentős növekedése mellett. Váradi konkrét adatokat nem közölt.