Időjárás: fontos bejelentést tett az E.On

A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban érkező hideghullámra felkészülve, az E.On-csoport felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat az érintett lakossági ügyfeleinél 2018. február 26 - március 4. között.
K. Kiss Gergely, 2018. február 23. péntek, 14:54
Fotó: Napi.hu

Az E.On-csoportnál alapvető irányelv, hogy extrém hideg téli időjárás esetén az életvédelmi szempontokat helyezi előtérbe és ilyen esetben időszakosan szünetelteti a hátralék miatti kikapcsolásokat. A vállalat a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan ismét a kikapcsolási moratórium mellett döntött - olvasható a cég közleményében.

Ezzel párhuzamosan megteszik a szükséges felkészülő intézkedéseket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve. Emellett a cég vállalja mindazon tervezett hálózat karbantartási beavatkozások átszervezését, melyek áramszünettel járnának a lakosság számára. Ezeket egy későbbi időpontban valósítja meg.

Az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy az extrém hideg időjárási viszonyok közepette minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.

A kikapcsolási eljárás felfüggesztése mindazon lakossági ügyfelek számára érvényes, akik az E.On Energiakereskedelmi Kft.-vel (egyetemes szolgáltató) állnak szerződéses viszonyban. (Az önkéntes vállalás más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik.)

HOZZÁSZÓLÁSOK