Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A másik érdekképviselet, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke Bubenkó Csaba a Magyar időknek úgy nyilatkozott: kitűzték az újabb lehetséges sztrájkidőpontokat a Tescónál októberre és novemberre, mivel a multicég a hétfői határidőig nem bocsátotta a szakszervezetek rendelkezésére a valós állapotot tükröző bolti létszámadatokat. A következő országos sztrájk becslések szerint kétmilliárd forintnál nagyobb veszteséget is okozhat majd a cégnek.

A reprezentatív ágazati szakszervezet a KASZ viszont cáfolja ezt. Közleményükben így fogalmaznak:

Nagy örömünkre szolgál, hogy a cég néhány perccel ezelőtt, a sztrájkbizottságok részére elküldött válaszában leírta, elfogadja a béremelésre vonatkozó követeléseinket, és szeptember 1-től bruttó 179 000 forintra emeli a legkisebb keresetű munkavállalók bérét.

A KASZ szerint kérésüknek megfelelően a Tesco elküldött egy, a munkavállalói létszámra vonatkozó komplex anyagot, amelyet át fognak vizsgálni, és amely a további tárgyalások kiindulópontját képezi majd. A tárgyalások az eredeti megállapodás szerint, október 2-án, hétfőn folytatódnak.