Így készül a magyar Spar az esetleges második hullámra - ezt mondta a cégvezér

A magyar Spar vezetője hihetetlennek nevezte a márciusi vásárlási rohamot és reméli, ha lesz második hullám, akkor a vásárlók csak a napi vagy heti mennyiségeket teszik majd a kosarukba. A Spar a kulcstermékekből extra készlettel vág neki az ősznek.
Csernátony Csaba, 2020. július 17. péntek, 11:05
Fotó: spar.hu

A pandémia kezdete nagy kihívás elé állította a Spart, mivel hirtelen, robbanásszerűen ugrott meg a kereslet, ezt pedig a korábban megszokott árumennyiséggel nehézkes volt kezelni - mondta az Infostart.hu-nak a Heiszler Gabriella ügyvezető igazgatója.

Nem csak a Spar, hanem valamennyi boltlánc, kereskedő bebizonyította, hogy képes a magyar lakosság élelmiszerellátására a nehéz időkben is - mondta a cégvezető, aki szerint a márciusi, kiugró vásárlási rohamra leginkább a hihetetlen jelző illik.

Heiszler Gabriella azt is elmondta, a Spar fokozottan készül az őszre és megvan az a kulcsfontosságú néhány száz cikkelemet tartalmazó lista, amelyből extra készletekkel készülnek.

A cégvezető reméli: a vásárlók most már tisztában vannak azzal, hogy folyamatos élelmiszerellátás és elegendő készleteket tudnak biztosítani a kiskereskedők és ezért nem óriási hullámokban fognak érkezni. Csak a napi vagy heti mennyiségeket vásárolnak majd, ha újból erőre kap a vírus.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gondolkoggyunk, 2020.07.18 01:36

Az a lényeg, hogy eszetekbe ne jusson sem bevezetni, sem támogatni a házhoz szállítást vidéken is. Hadd nyüzsögjön a boltokban a sok vidéki suttyó, had terjedjen a vírus.
Ebben az országban minden le van szarva, ami nem Budapest.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html