A közlemény szerint a villamos és HÉV vonalakon a legnagyobb viharkárok Kispesten, Ferencváros és Pesterzsébet környékén, illetve a 41-es villamos Kamaraerdei szakaszán keletkeztek, de a H6-os, H7-es, valamint a H8 és H9-es vonalon is szünetelt a forgalom. A legtöbb problémát jellemzően a kidőlt fák, lezuhanó faágak okozták. Sok villamosvonalon leszakadtak a felsővezetékek, több tartóoszlop is kidőlt, meghajlott. A HÉV vonalakon a pályára dőlt fák és a letört gallyak akadályozták a forgalmat, valamint a vontatási elektromos hálózatban is keletkezett zavar, illetve a felsővezeték-hálózatot, illetve annak egyes elemeit is javítani kellett.

A feladatok egy részét a BKV szakemberei saját erőből tudják elvégezni, ezek jellemzően a váltók hordaléktól való megtisztítása, a felsővezetékben keletkezett kisebb hibák elhárítása, illetve a pályák megtisztítása a letört gallyaktól. A súlyosabb károk elhárításában a katasztrófavédelem nyújt segítséget.

A vihar a metróközlekedésben is fennakadást okozott, itt a beázás volt a legfőbb probléma, de ebből eredő súlyosabb meghibásodások, zárlatból származó károsodások nem történtek. A metrópályák felszíni szakaszán a kidőlt fák, letörött ágak okoztak károkat, illetve fennakadásokat (elsősorban a Határ út és Kőbánya Kispest között, illetve Kőbánya Kispest járműtelepen és Fehér út járműtelepen), valamint hordalékkal szennyeződött a vasúti pálya és az alagút is.

Az M3 Nagyvárad tér állomáson - feltehetően a felszíni csatorna nem kellő kapacitása miatt - nagy mennyiségű csapadékvíz jutott be a metró üzemi és utastereibe, ahol többek között az utastéri világítási hálózatban, a forgalmi szolgálati helyiségekben, illetve a vágányzónában lévő berendezésekben okozott kárt. A beázás miatt több mozgólépcső is üzemképtelenné vált. A hibaelhárítás folyamatos, így egyre több helyszínen használhatja őket újra az utazóközönség. A vasúti pálya és egyéb infrastruktúra-berendezések részleges, a biztonságos forgalom lebonyolításhoz szükséges javítása megtörtént, de szakemberek tovább dolgoznak a teljes helyreállításon.

A viharban autóbuszok sérültek meg, valamint számos trolibuszvonal felsővezeték rendszere is súlyosan megrongálódott. Emellett több autóbusz járműtelepen is károkat okozott a tegnapi vihar - áll a BKV közleményében.