Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kuperczkó Adrienn közleménye szerint az ügyben tíz baranyai székhelyű cég és egy egyéni vállalkozó érintett, a pénzt 622 dolgozó megváltozott munkaképességét igazoló hamis orvosi szakvélemények alapján szerezték meg.

A pénzügyi nyomozóknak egy korábbi ügy kapcsán tűnt fel, hogy Komlón és környékén jelentősen megnőtt azon munkavállalók száma, akiknek alkalmazói megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához kapcsolódó állami támogatást vettek igénybe. A sajtóreferens közölte: kiderült, a támogatás alapjául szolgáló, úgynevezett hétpontos igazolásokat minden esetben ugyanaz az orvos állította ki, ezért az általa készített dokumentumokat a munkaügyi központ később már nem fogadta el, a nyomozók pedig vádemelési javaslattal zárták le az ellene indított eljárást.

Ezután újabb gyanú merült fel, hogy a korábbi visszaélésben érintett cégek és vállalkozók egy része másik két orvost vont be az "üzletbe", anyagi ellenszolgáltatásért új igazolásokat szereztek be tőlük, majd használtak fel súlyos munkaképesség-csökkenést elszenvedett munkavállalók alkalmazásával járó támogatás jogosulatlan megszerzéséhez - tette hozzá Kuperczkó Adrienn.

A sajtóreferens közleménye szerint az ügyben tizenkét gyanúsítottat hallgattak ki, köztük azt a pécsi és komlói orvost, aki a 622 hamis szakvéleményt kiállította. A bűncselekmény érintettjei ellen üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést.