Így csökkenhet tovább a rezsi

A jövő versenyképes energiaszolgáltatásának egyik kulcsa a fejlett adatelemzési képesség, ami egyre megszemélyesítettebb ajánlatokat tesz lehetővé - mondta tegnapi tájékoztatóján Mező Csaba, a Deloitte energiaüzletág-vezetője a Népszava beszámolója szerint.
Domokos László, 2018. február 22. csütörtök, 07:20
Fotó: Pexels

Így a hálózatok üzemeltetői mellett egész más - például informatikai - alaptevékenységű vállalkozások is megjelennek a piacon, mint például Ausztráliában.

A napilap kérdésére, hogy ez miként ültethető át a magyar viszonyokra, Mező úgy fogalmazott: cége csupán felhívja a figyelmet a fejlődés nyilvánvaló irányaira. Az igény egyértelműen létezik, így szerinte idővel nálunk is beindulhat a verseny. A témával a szakember tudomása szerint az állami közmű is behatóan foglalkozik.

A tanácsadó az áramtermelési módok közül elsősorban a napelemek piacán lát robbanásszerű fejlődést. Ezt az ár századrészére esése, az egyre több elkölthető jövedelem és az uniós támogatások is ösztönzik.

Az e-autók széles körű elterjedése előtt a Deloitte továbbra is jelentős akadályokat lát. Így a tanácsadó 2025-re Magyarországon 56 ezer elektromos és hibridhajtású gépjárművel számol. Ezekáramigénye még nem lesz számottevő.

Fotó forrás:a Pexels.com/Suludan Diliyaer

HOZZÁSZÓLÁSOK