Az úgynevezett összefoglaló tájékoztatással induló közbeszerzésekről is naprakész információkat nyújt a magyar és uniós közbeszerzési eljárások figyelésével foglalkozó Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portál. A hazai kis- és középvállalkozásoknak érdemes figyelemmel kísérniük ezen újfajta hirdetményeket, mivel ezekkel indulnak a 18-60 millió forint értékű áru- és szolgáltatásvásárlások, valamint a 100-500 milliós építési közbeszerzések. A tájékoztatókból értesülhetnek a tervezett közbeszerzésekről, amelyekre így van lehetőségük jelentkezni. Az ajánlatkérőknek pedig kötelező az így jelentkező cégeknek is ajánlati felhívást küldeni, nem csak az általuk tetszőlegesen kiválasztott három ajánlattevőnek.

Az is újdonság, hogy az összefoglaló tájékoztatást - amely a tervezett beszerzés főbb adatait tartalmazza - nem a korábban megszokott Közbeszerzési Értesítőben kell közzétenni az ajánlatkérőknek, hanem a Közbeszerzési Hatóság internetes oldalán. A tájékoztatók relatíve rövid határidővel jelennek meg - az eljárás megindítása előtt legalább öt munkanappal - ezért a KHF.hu már a tájékoztató megjelenésének napján értesíti ügyfeleit az üzleti lehetőségekről - közölte Nádasdy Kata, a  szakportál igazgatója.

A friss tájékoztatókat böngészve többek közt kiderül, hogy hatvan notebookot vásárol kiegészítőkkel, operációs rendszerrel és irodai programcsomaggal az Országos Tisztiorvosi Hivatal. A közbeszerzésre az érdeklődő vállalkozások augusztus 2., 10 óráig jelezhetik részvételi szándékukat.

Budapest XI. kerülete, Újbuda önkormányzata már az idei karácsonyi díszítő világítás kiépítésére, üzemeltetésére, bontására és a díszítő elemek biztosítása keres vállalkozót. A nyertessel december 6-tól egy hónapra szóló szerződést kötnek. Az eljárásra augusztus elsején 11 óráig lehet bejelentkezni.

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. két közbeszerzést is lebonyolít a Kozma utcai Újköztemető számára, az egyik keretében urnákat és koporsókat, a másikban kegyeleti textiltermékeket vásárolnak. A nyertesekkel két éves szerződést kötnek; jelentkezni július 29-én 9 óráig lehet.

Nagyon szűkszavú összefoglaló tájékoztatást tett közzé az áprilistól működő Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., e szerint "partner portál, ügykezelő rendszer és háttér feldolgozások" elvégzésére keres vállalkozót, hat hónapra. Az eljárás iránti érdeklődés jelzésének határideje július 29-én 16 órakor jár le.

A tiszabecsi határátkelőnél elvégzendő munkára szerződik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. Az összefoglaló tájékoztatásból kiderül, hogy a határátkelőn meglévő hat fülkét nyolcra cserélik a teljes berendezéssel együtt, továbbá egy automata sorompó szett telepítésére keresnek vállalkozót a kapcsolódó elektromos és építési munkák elvégzésével. A megbízást száz nap alatt kell a nyertesnek teljesítenie. A jelentkezési határidő augusztus elsején 23:59-kor zárul.

A Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) a Van Hool gyártmányú autóbuszok üvegeinek szállítására keres két évre vállalkozót. A munkára augusztus 5., 10 óráig lehet jelentkezni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal klímaberendezések beszerzését és üzembe helyezését tervezi hét helyszínen (Kazincbarcika, Mezőkövesd, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szikszó, Tokaj és Ózd). A szakemberek augusztus elsején 24 óráig jelentkezhetnek.