Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 110 esetben emeltek le bankok ügyfeleinek számlájáról csalók, a visszaélések teljes összege pedig nem éri el a kétmillió forintot - közölte a hvg.hu-val Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség szakértője. Hozzátette: a károsultak nagy része olyan ügyfél, aki magyarországi készpénzfelvételkor nem ügyelt arra, hogy kezével eltakarja PIN kódját, amikor bepötyögte azt. Az elkövetők mikrokamerával rögzíthették a PIN kódokat.

Többek között a Budapest Bank is ügyfeleinek számláját csapolták meg bankkártyás csalók, a bűnözők külföldi bankterminálokon keresztül jutottak hozzá több százezer forintos összegekhez.

Elsőként a Napi Gazdaság írta meg egy károsult jelzése alapján, hogy augusztus 11-én este néhány perc alatt több SMS-t is kapott a bank automata rendszerétől, amelyben arról tájékoztatták, hogy tranzakciónként 50-60 ezer, összesen mintegy 300 ezer forintot vettek fel a bankkártyájával Indonéziában. A károsult azonnal megpróbálta letiltani kártyáját a Budapest Banknál, de ez csak három óval később sikerült, mivel többen is ugyanezért keresték az ügyfélszolgálatot. A tiltás után még egyszer, Dominikában próbáltak pénzt felvenni a számlájáról.