Így mentenék meg a Gyulait

A gyulai önkormányzat céget alapít a húsipar újjászervezésére.
MTI-Eco, 2013. január 7. hétfő, 15:51
Fotó: Napi.hu

A gyulai önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére - mondta Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) hétfőn Gyulán a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően. A nagy múltú gyulai húsipari cégre az államnak jelentős befolyása lesz a jövőben az önkormányzaton keresztül - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

A város 1,8 milliárd forintot kapott munkahelyek megőrzésére és gazdaságfejlesztési feladatokra - mondta el Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) az átszervezés konkrét lépéseiről. "A forrásból a húsipart szervezzük újjá, és nem a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát nevű vállalatot" - hangsúlyozta. Tájékoztatása szerint az önkormányzat napokon belül önálló társaságot alapít száz százalék tulajdonrésszel, erről szerdán születik döntés a rendkívüli közgyűlésen.

A cél egy több mint száz éves ipari kultúra megmentése, ezt a feladatot a város neves húsipari szakemberekre bízza majd - mutatott rá Görgényi Ernő. A tervek szerint az új társaság megvásárolja a húskombinát felszámolási eljárása során értékesítésre kerülő ingatlanokat és termelő eszközöket, és átveszi a dolgozókat. A polgármester szerint az újjászervezett vállalat két-három éven belül tehető nyereségessé.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.07 15:53

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html