Így mondhatja le törökországi útját

A charterjáratok rendben közlekednek a török tengerpartra, senki nem akart szabadságát megszakítva hazajönni Törökországból, és tömeges útlemondást sem tapasztalnak az utazási irodáknál - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke.
MTI, 2016. július 18. hétfő, 14:40
Fotó: Napi.hu

Az utazási irodáktól kapott tájékoztatás szerint a heti hét charterjárat a szezonkezdet óta rendben közlekedik, összesen alig 20 lemondás érkezett már lefoglalt utakra. A külügyminisztérium nem változtatott az ország biztonsági besorolásán. Aki el szeretne állni az utazástól, annak az utazási szerződésben foglalt feltételekkel van erre lehetősége.

Az utóbbi néhány évben Törökország a magyar utazóközönség első számú úti céljai közé tartozott, az idén azonban a korábbinál kevesebb chartergép közlekedik, ahogy Egyiptom és Tunézia esetében is. A külföldi úti célok között Horvátország, Bulgária továbbra is kedvelt a magyarok körében, ahogy a görög szigetekre is sokan utaznak. A tengeri hajóutak iránti érdeklődés idén emelkedő trendet mutat, ahogy a belföldi üdüléseké is.

HOZZÁSZÓLÁSOK