Az ellenőrzéskor a járőrök arra lettek figyelmesek, hogy egy távol-keleti férfi amint meglátta a pénzügyőröket, az egyik raktárt azonnal be akarta zárni. Igazoltatása után a raktárban a NAV munkatársai kartondobozokban világmárkák felvarró címkéit, valamint iparjogvédelmi oltalom alatt álló védjeggyel ellátott ruhákat találtak, amelyek tulajdonjogát a férfi nem ismerte el, és eredetüket sem tudta igazolni.

A raktárból ráadásul előkerültek a hamisításhoz szükséges kellékek: digitális varrógépek, hímző gépek, valamint négy védett márkajelzés szitanyomó sablonjai. A járőrök a különféle márkajelzéssel ellátott ruhadarabok silány minősége, rossz minőségű védjegyei láttán megállapították, hogy azok hamisítványok, és valószínűleg helyben gyártották azokat.

Forrás: NAV

A raktár átvizsgálása után összesen 4 darab varrógép, 33 darab szitanyomó, 7660 darab hamis felvarró címke, valamint összesen 500 darab Nike, Adidas, Puma és Retro védjeggyel ellátott melegítők, pólók, sapkák és papucsok kerültek elő mintegy 2,8 millió forint értékben.

A NAV Bevetési Főigazgatóságának járőrei a termékeket lefoglalták, és az ügyet feljelentéssel átadták a NAV pénzügyi nyomozóinak, akik ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Az összes képet a NAV Facebook oldalán lehet megtekinteni.