Így nyírná ki a kormány az Ubert

Kedd délután került fel a parlament honlapjára az " engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről" szóló törvényjavaslat, mely lényegében az Uber ellehetetlenítését szolgálja.
portfolio.hu, 2016. május 3. kedd, 17:55
Fotó: Napi.hu

A friss javaslatot Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter nyújtotta be, a legfontosabb intézkedések az alábbiak:

- A közlekedési hatóság elrendelheti az engedély nélküli személyszállítási szolgáltatást biztosító vagy népszerűsítő hírközlő hálózat hozzáférhetetlenné tételét. Ez a gyakorlatban a szolgáltatás blokkolását jelentheti.

- A blokkolás egy évre szól, végrehajtását pedig a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) ellenőrzi majd.

- A blokkolás alapja az lesz, ha egy szolgáltatás nem felel meg a kormány rendeletében meghatározott diszpécserszolgálati vagy önálló diszpécserszolgálati tevékenységre vonatkozóan megállapított követelményeknek.
- A törvényjavaslat tartalmazza azt is, hogy a jövőben az engedély nélküli személyszállításon kapott sofőröket 9 büntetőponttal sújtják.

Ha egy szolgáltató a blokkolásnak nem tesz eleget, akkor 50 000-200 000 forint közötti bírsággal sújtható, ami többször is kiszabható - írja  a Portfolio.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.05.03 18:25

Jó lesz, ha most már inkább a taxisokkal foglalkoznak:

http://index.hu/gazdasag/2016/02/01/taxi_adozas_nullazo_csalas_adocsalas_radir/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html