Így veheti át soron kívül az Erzsébet-utalványt a postákon

A 24.hu értesülése szerint azokon a postákon, ahol a megnövekedett forgalom indokolja, az Erzsébet-utalványok átvételét külön, kizárólag ezt a tevékenységet ellátó ügyintéző ablakot nyitnak.
Napi.hu, 2016. december 19. hétfő, 17:36
Fotó: Napi.hu

A portál beszámolója szerint a fővárosi Nyugati téren lévő nagypostán tehermentesítették a túlterhelt kézbesítőket: a kihelyezett tájékoztató anyagok alapján az Erzsébet-utalványokért érkező nyugdíjasoknak nem kell sorszámot húzniuk. Tehát sorbanállás nélkül vehetik át a kormány 10 ezer forintos karácsonyi ajándékát.

Ez a gyakorlat nem érvényesül minden postán, kizárólag azokon a helyeken alkalmazzák a gyorsabb kiszolgálás érdekében, ahol a forgalom ezt indokolja és a posta kialakítása is lehetőséget ad rá - olvasható a Magyar Posta válaszában.

Mint írták, a postára járó ügyfelek számára nem újkeletű ez a technológiai megoldás, ezt a munkaszervezési módot szokták biztosítani a nagyobb postákon például az adóbevallási határidő lejárati napján is a gyorsabb ügyintézés érdekében. Hogy mely hivatalok tartoznak a kivételek közé, arról a Magyar Postánál érdemes érdeklődni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Igazmondo1, 2016.12.19 18:46

Most, hogy olvasom már tudom, hogy butaságot csináltam, amikor végigálltam a soromat a visszavitt levelek ablakánál, ahol amikor sorra kerültem szóltak, hogy az Erzsébet utalványt az emeleten adják és "ki van írva" (de azóta sem tudom, hogy hol), majd felmenve az emeletre, bár sorszám nem volt, de sor igen. Semmi baj, kibírtam, de akkor így ez a cikk nem teljesen fedi a valóságot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html