Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtökön megküldött reorganizációs terv - és benne az egyezségi javaslat - szerint megegyezés esetén a cég folytatni tudja a termelést. Állítják, 7 év alatt minden tartozásuk kiegyenlítik.

A terv értelmében az Ikarus Egyedi Kft. a bejelentett hitelezői követelések 100 százalékos megtérítését vállalja, legkésőbb 2025. szeptember 30-ig. A reorganizáció alapja a termelés helyreállítása, ami teljes mértékben hasznosítaná az egyébként csak töredék áron értékesíthető, már beszerzett alkatrész-készletet. A meglévő készletek a közeljövőben minimális befektetéssel is lehetővé teszik 70 csuklós busz, 9 onkológiai szűrőbusz és 6 darab elektromos busz készre szerelését. A termelési terv szerint a buszgyártás a hetedik év után válik saját tőkével finanszírozhatóvá.

A reorganizáció elfogadása mellett azzal érvelnek, hogy a vállalkozások jogos követelései egy esetleges felszámolás esetén az egyezségi ajánlatban leírtaknál jóval kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem térülnének meg. A termelés újraindulása egyúttal a már üzembe helyezett járművek szervizelési hátterét is visszaállítaná.

A cég meggyőződése, hogy az Ikarus Egyedi Kft. a meglévő portfóliójával, felhalmozott készleteivel és munkatársai szakértelmével hosszú távú és kiegyensúlyozott szerepet tudna vállalni a városi és elővárosi közlekedéshez szükséges járműflotta megújításában Magyarországon - írják csütörtöki levelükben.

A fotó forrása: Pexels.com/Mike.