Illegális főzőkonyhára csapott le a Nébih

Egy budapesti illegális főzőkonyha tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei február közepén - derül ki a hivatal közleményéből.
Szabó Zsuzsanna, 2019. február 26. kedd, 08:11
Fotó: Nébih

A Szekeres Csabáné vállalkozása alatt futó, XIV. kerületi kifőzdeként üzemelő vendéglátóhely ellenőrzésekor - a tevékenység végzéséhez szükséges engedély hiánya mellett - több súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel a Nébih szakemberei.

A Vezér úti egységben nem volt sem hús, sem zöldség előkészítő helyiség, ennek ellenére előkészítést igénylő húst és földes árut (zöldséget) is felhasználtak. A konyha egyetlen kézmosóval rendelkezett, ami az ellenőrzés idején működésképtelen volt, így egy kisméretű mosogatót használtak kézmosásra.

További probléma volt, hogy a csomagolt alapanyagok egy részét a földön, a felhasználásra váró friss húst hűtés nélkül a munkapult alatt, a készételeket pedig a konyhatérben fedetlenül tárolták.

Az egységben nagy koszt találtak a szakemberek: a gáztűzhelyek, a hűtők, a munkapult, az egység padozata és fala is erősen szennyezett volt, az alapanyagokat elkülönítés nélkül, vegyesen tárolták a hűtőkben. A főzéshez felhasznált edényeket és eszközöket is a földön tárolták.

A két konyhai dolgozó egyike sem rendelkezett érvényes egészségügyi alkalmassági vizsgálattal.

A konyhán 15 tétel, összesen 46 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból való kivonását, valamint az egység tevékenységének azonnali hatályú felfüggesztését rendelték el a Nébih munkatársai.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a hatóság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

solyom7561, 2019.02.26 18:06

IX.kerületben a Thaly Kálmán és a Balázsbéla keresztezödésnél is van egy sütöde ami nagyon gyanús...semmi cégjelzés nincs és szinte hetente új dolgozók vannak..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html