Illegális forrásból látták el a kínai büféket

Illegális, működési engedéllyel nem rendelkező kínai illetékességű élelmiszer-feldolgozó üzemet derített fel csütörtökön a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Budapesten.
MTI-Eco, 2010. szeptember 16. csütörtök, 13:30
Fotó:

Az engedély nélkül működő üzemben mintegy 2 tonna élelmiszert és élelmiszer alapanyagot lefoglaltak az ellenőrök és elrendelték annak megsemmisítését. A kínai tulajdonos képviselője az áruk származását nem tudta igazolni, így azok másodlagos élelmiszervizsgálatát sem, ahogy azt sem, mióta működik az engedéllyel nem rendelkező üzem - írta az MTI-Eco.

Az ellenőrzést az élelmiszerlánc-biztonságért felelős szakemberek - a közelebbről meg nem nevezett helyszínen - erős rendőrségi támogatással, feljelentés alapján hajtották végre.

Az ellenőrzés idején a rendőrség feltartóztatta az üzemet elhagyni szándékozó szállító járművet; ennek átvizsgálása után szintén engedély nélkül előállított élelmiszert foglaltak le a hatósági állatorvosok, aminek a megsemmisítését elrendelték. A gépkocsiban fellelhető volt a kínai büfék neve, címe is, ahová ezt az árut szállították volna. Ezeket csütörtökön ellenőrzik rendőrségi támogatással.

A tulajdonos többszázezer forintos bírsága számíthat. Emellett ki kell fizetnie a megsemmisítés és az ehhez tartozó szállítási költséget is, további mintegy 200 ezer forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK