BUX
39138

Illés Béla és Halmai Gábor focicsapatot vett

Két korábbi válogatott játékos, Illés Béla és Halmai Gábor fémjelezte Halmill Kft. többségi tulajdont szerzett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban. Az állam tízmilliádért épít új stadiont a Haladásnak.

Inforádió, MTI, Napi.hu, 2015. március 27. péntek, 22:05

A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint Szombathely önkormányzata múlt csütörtökön tartott rendkívüli közgyűlésén 11 igen és 9 nem voks mellett szavazta meg a tulajdonosi szerkezet váltásáról szóló előterjesztést. Eddig az önkormányzat volt a többségi tulajdonos 51 százalékkal, a Halmill Kft. 44, a Haladás Marketing Kft. pedig 5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett.

Az Illés és Halmai vezette Halmill Kft. úgy lett a csapat többségi tulajdonosa, hogy a klub 20 milliós törzstőkéjében lévő részét 46 millió forintra emelte, miközben a város nem emelt.

Illés elmondta, cégük 75,02, Szombathely önkormányzata 16,45, míg a Haladás Marketing Kft 8,53 százalékban lett tulajdonos az új felállás szerint, azt viszont egyelőre korainak tartotta megmondani, mennyi lesz a klub éves költségvetése, amely jelenleg 450 millió forinttal az egyik legkisebb az OTP Bank Ligában.

Mint ismert, az állam 9,6 milliárd forintért egy új Haladás-stadiont és sportkomplexumot épít 2016 végéig. Bővítik a szombathelyi Illés Béla Akadémiát is, 2,5 milliárd forintért. A labdarúgóstadion 9-10 ezer fő befogadására lesz alkalmas. Az Illés fociakadémián négy üves, egy világítással és lelátóval is ellátott műfüves pályát építenek, valamint 56 kétágyas szobát, tantermeket, tanári szobákat és kiszolgáló helyiségeket.

LátványtervForrás: haladasstadion.hu