Ilyen állapotokat talált a magyar hatóság - megdöbbentő videó

Mintegy 40 tonna állati mellékterméket kellett megsemmisíttetni, miután a NÉBIH szakemberei egy Bács-Kiskun megyei, állati bőröket feldolgozó és tároló üzemben razziáztak.
Napi.hu, 2015. február 9. hétfő, 09:05
Fotó: Napi.hu

Az üzem két épületében több mint két száz raklapon sorakoztak a lesózott birkabőrök, a szabadban fóliával letakarva álltak a lenyúzott szarvasmarha- és lóbőrök. Az udvaron szemgolyó nélküli lófejeket és hatalmas zsákokban ipari sót találtak az ellenőrök. Az épületben román fülszámos birkafejek, belsőségek hevertek a padozaton.

A mintegy 40 tonna állati mellékterméket a Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei azonnal lefoglalták és megsemmisítésre utalták. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

2015-ben a NÉBIH KÜI szakemberei több melléktermék feldolgozó üzemet is ellenőriztek. Ennek során egy hónap alatt három ügyben mintegy 70 tonna illegális terméket foglaltak le. Az ágazatban további fokozott ellenőrzés várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jedddike, 2015.02.09 15:01

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html