Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Ikea a héten jelentette be, hogy a magyarországi boltokban is megjelenik a Lurvig nevű kollekcióval, amelynek tagjai a kutyáknak és macskáknak lettek kitalálva, állatorvosok bevonásával.

A cég közleménye szerint az árak csak hétfőtől lesznek publikusak, de mégis megtaláltuk őket. Összesen 30 termék van a magyarországi palettán az árak pedig 195 forintról indulnak, a legolcsóbb termék egy macskaalomhoz használható műanyag lapát. A legdrágább pedig egy macskaház, ezért 17 480 forintot kell adni. Az Ikea egyébként közölte, hogy a Lurvig kollekcióból nem lesz minden kapható. Az mondjuk érdekes, hogy van kutyapóráz, de nyakörv nincs hozzá, legalábbis a szombaton elérhető ikeás listán még nem szerepelt. (Hétfőig ez változhat, azaz bekerülhet a kutyanyakörv a kínálatba.)

Összességében a legtöbb ikeás termék ára megfelel a piacon kapható alapcikkek árszintjével. A sima és az automata kutyapóráz nyakörv nélkül 1690, illetve 2990 forint. Az etetőtálak 500-1500 forintba kerülnek, utóbbi összegért egy evéslassító tálat adnak, amelyből a kutya, ha akarja sem tudja túl gyorsan megenni a tápot az edény közepén lévő pukli miatt. A különböző párnákat 1500-7000, a kutya- vagy macskaágyakat 8-15 ezerért, a macskaházakat pedig 16-17,5 ezerért adja majd a bútoráruházlánc.

Nagy kérdés még, hogy a kutyáknak szánt 1000 forintos labda milyen minőségű. Egy 7-8 kilós keverék kutya ugyanis a legtöbb hasonló árban kapható labdát pár nap alatt tönkreteszi. Van azonban néhány kimondottan kutyákra specializálódott gyártó, amelyek labdái 2-3 ezer forintba kerülnek, de azok kibírnak több hónapot vagy akár évet. A labda mellett az Ikea palettáján szerepel egy repülő korong is, ami hasonló célt szolgál, mint a labda. Lényegében egy kis frizbi, ami 500 forintba kerül. Ez abban az esetben olcsó, ha a kutya nem tudja szétrágni idejekorán.

Címlapkép: Pixabay