Ilyen is van: nem drágul az útdíj januárban

Az úthasználati díjak januárban sem az e-matricás, sem a HU-GO e-útdíj rendszerben nem emelkednek - adta hírül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. az MTI-Eco kérdésére.
MTI-Eco, 2013. december 19. csütörtök, 22:44
Fotó: Napi.hu

A megtett úttal arányos díjfizetés bevezetésével a közúti szektor forrásai jelentősen bővültek. Az ebből származó bevételekből az útdíjtörvény alapján a hazai közúthálózat üzemeltetése, fenntartása, fejlesztése valósul meg - írta a NÚSZ. A 3,5 tonna alatti gépjárművek, motorkerékpárok és autóbuszok számára az e-matricát a pályára való felhajtás előtt kell megvásárolni, míg a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveknek a HU-GO e-útdíj rendszerben megváltott és kifizetett viszonylati jeggyel vagy működő fedélzeti eszközzel és az ehhez tartozó feltöltött egyenleggel lehet megkezdeni az utazást.

A 2013-ban vásárolt éves e-matricák érvényessége 2014. január 31-én éjfélkor jár le.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2013.12.20 10:09

@bogyu: "Miaz,hogynem drágul?"

Mi az hogy nem lett olcsóbb !!!
Vagy rezsit csökkenteni csak a mások farkával csalánt verve lehet ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bogyu, 2013.12.20 09:29

Mi az, hogy nem drágul?

És a rezsicsökkentés?
A 400 Ft feletti üzemanyagár (és annak hatalmas Áfája) már így is kemény teher az autósoknak. A Fidesz ellenzékben már a 300 forint feletti üzemanyagár mellett sikoltozott a jövedéki adó mérsékléséért. Ráadásul most nálunk nincs válság. Magyarország jobban teljesít, mint Európa.
Miért is nem csökken akkor a jövedéki adó, vagy az autópályadíj? A Fidesz legalább (szokása szerint) a 2000 cm3 feletti kategóriában csökkenthetné a díjat - a rászorultaknak, ugye.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html