Ilyen még nem volt a magyar startup világban

A budapesti kreatív ökoszisztéma, vagyis startupok, dizájnerek és gyártók összekapcsolódását és fejlődését segítő honlap munkálatainak elindulását jelentették be szombaton a Brain Bar Budapest elnevezésű rendezvényen a fővárosi Akvárium Klubban.
MTI-Eco, 2016. június 4. szombat, 13:34
Fotó: Stockfresh

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője azt mondta, hogy a Budapest Makers portál hiánypótló lesz. A térképalapú adatbázis olyan felületet fog biztosítani a vállalkozást indítani akaró hazai fiatalok vagy épp a külföldi befektetők számára, amelyen megtalálják a számukra fontos információkat és témákat.

Hangsúlyozta, hogy egy ilyen kezdeményezés megvalósításához a technológiai és innovációs ipar, a kormányzat és a startup világának összefogására van szükség. Ennek jegyében a hivatalosan ősztől induló honlap a Desing Terminál, az IBM és a We Love Budapest portál összefogásával, a Digitális Jólét Program támogatásával valósul meg.

Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai üzletfejlesztési igazgatója elmondta, a portál ötlete egy évvel ezelőtt született meg. Az IBM közreműködésével megvalósult első hasonló honlap New Yorkban indult, és ma már csaknem húsz nagyvárosban - köztük Londonban, Berlinben, Amszterdamban, Prágában - működnek ilyen portálok. A céljuk az, hogy Budapestet a régió elsőszámú kreatív és innovatív ökoszisztémájává tegyék, amiben jelentős szerepe van a most megszülető Budapest Makers portálnak is.

Lesz központi program is

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a sajtótájékoztatón kiemelte, ilyen együttműködés révén a budapesti startup ökoszisztéma - amely az elmúlt években gazdasági, kulturális és közösségépítő tekintetben is nagyon komoly teljesítmény nyújtott - Európa egyik legmeghatározóbb startup központjává válhat a következő években. Hozzátette, a nyár végére elkészül a digitális startup stratégia, amelynek feladata, hogy kidolgozza és meghatározza a budapesti startup ökoszisztéma gyarapodásához szükséges módszereket, feltételek és erőforrásokat.

Tornyánszki Éva, a Design Terminál kutatási és képzési vezetője elmondta, a most elindított oldal csupán egy landing page, vagyis felhívás arra, hogy várják mindazok - hallgatók, vagy már működő vállalkozások - jelentkezését, akik szeretnének hozzátenni az oldalhoz, akár fejlesztés, tartalom, vagy kommunikáció szempontjából. Hangsúlyozta, a valós piaci igények kiszolgálását célzó portál látogatói megismerkedhetnek a budapesti kreatív ökoszisztéma szereplőivel, befektetőket, coworking helyeket, tanácsadókat kereshetnek, de a vállalkozások elindításához, vagy fellendítéséhez szükséges alapvető információk is helyet kapnak a portálon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.06.04 17:25

Na, ez jó ötlet. Ilyenekre van szükség, nem a pénznyelő semmit sem mutató kamarára.
De sajnos ezzel az a baj, hogy akinek ebben az országban van ötlete, vagy belefog valami hasznosba, azt úgyis gáncsolják.
Minden komoly agynak el kellett hagynia az országot, és a produktumának más országok húzták a hasznát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html