Ilyen még nem volt Magyarországon: tram-train vonal épül

A Nemzeti infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzésen keres tervezőt és kivitelezőt a Szeged és Hódmezővásárhely közötti tram-train vasúti munkálataira. A feladatra 20 hónapot ad a NIF.
Németh Géza, 2017. január 3. kedd, 16:05
Fotó: Napi.hu

A két város között olyan új, kötöttpályás közlekedési kapcsolat jön létre, amely a településeken belül villamosként, míg azokon kívül vonatként közlekedik. Így Hódmezővásárhelyen 3,3 kilométer hosszú, egyvágányú városi villamosvonal épül, 5 megállóhellyel és 1 végállomással.

A nyomvonal Hódmezővásárhely Népkert megállóhelynél ágazik ki a nagyvasútból, majd az Ady Endre utca - Tóalj utca - Szőnyi utca - Andrássy utca - Bajcsy Zsilinszky utca útvonalon, a Hódmezővásárhely állomás mellett létesülő végállomásig vezet. Szegeden villamosvonal épül az 1-es villamos Rókus megállóhelye és a 135-ös számú vasútvonal között. A részletes feladatot a tenderdokumentáció tartalmazza.

Ajánlatot az a cég tehet, amelyiknek a megelőző három lezárt üzleti évben a nettó árbevétele elérte a 6 milliárd forintot, és ebből a vasútépítés, vagy vasútátépítés legalább 3 milliárd forint volt.

Az ajánlattételi határidő február 15. Az értékelésnél 50-50 súlyszámmal szerepel az ár és a minőségi kritériumok. A tervezésre és kivitelezésre 20 hónapot írt elő a NIF, amit nem lehet meghosszabbítani.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

POTUS, 2017.01.03 20:21

Száz vasutat, ezeret!
Száz stadiont, ezeret!
Száz fiatalt, mérnököt, orvost haza, ...ööö... nem is kell több!


Ha ha ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.01.03 19:49

Mint falat kenyér, úgy kell ez.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html